Even voorstellen: Globe Plant bv

16 okt

Paul Grootscholten van Globe Plant BV. stelt zich voor.

 Wie bent u?

Zelf ben ik Paul Grootscholten, mede-eigenaar van Globe Plant bv, waarin ik verantwoordelijk ben voor de financiën en de technische voorzieningen binnen ons bedrijf.

Daarnaast ben ik bestuurder van Aardwarmte Vierpolders en voorzitter van de aandeelhouders.

Globe Plant is het bedrijf met de breedkapkassen aan de Veckdijk 62 b in Vierpolders. Wij zijn een familiebedrijf met een historie van bijna 60 jaar. Albert Grootscholten heeft het bedrijf in 1961 opgericht in Poeldijk, waarna het in 1976 naar Honselersdijk is verhuisd. Na overname door Johan, Paul en Vera Grootscholten zijn we in 1999 verhuisd naar Vierpolders.

Ons bedrijf is nu ruim 5 hectaren groot en wij hebben 20 vaste medewerkers hier uit de regio. Daarnaast werken er ca 40 dames op oproep basis in de winter en het voorjaar als entsters. Verder wordt er nog gebruik gemaakt van uitzendkrachten om pieken in de arbeid op te vangen. Kortom, het is regelmatig een drukte van jewelste.

Wat voor gewassen teelt u?

Wij zijn een gespecialiseerd opkweekbedrijf voor groenteplanten. Dat betekent dat wij plantgoed maken uit zaad en dat plantgoed leveren wij aan de professionele glastuinbouw. Onze planten gaan naar tuinbouwbedrijven door heel Noordwest-Europa. De belangrijkste producten zijn tomaten-, komkommer- en paprikaplanten.

Daarnaast telen we ook Gerbera’s als potplant en die gaan zelfs door naar Italië, Portugal en Bulgarije.

Waarom bent u aangesloten bij Biomassa Vierpolders?

Naast onze eigen activiteiten zijn we één van de voortrekkers geweest van verduurzaming van de tuinbouw op Voorne Putten. Na een mislukt project met warmtelevering vanuit de industrie is er gekeken naar andere alternatieven. Hiervan is het uiteindelijke resultaat het project Aardwarmte Vierpolders, waarmee we momenteel jaarlijks zo’n 12 miljoen kubieke meter aardgas besparen. Dit is natuurlijk een goede zaak voor alle aangesloten bedrijven in Vierpolders, die hiermede al een grote slag hebben geslagen in het verduurzamen van de bedrijven.

Vanuit de noodzaak verder te verduurzamen zijn we nu actief bezig om de volgende stap te zetten. Hierbij is een biomassa-installatie een zeer logische volgende keuze en daarom steunen wij dit initiatief van harte. De biomassa past hier heel goed, omdat we de distributie van warmte al hebben geregeld in ons aardwarmte project.

Verder houden we een open blik naar buiten, zodat we eventueel nieuwe ontwikkelingen die we nu nog niet kennen, in de toekomst nog kunnen blijven integreren in het systeem.