Over ons

Het project
Met het project Biomassa Vierpolders beogen wij een biomassa installatie te bouwen die gekoppeld is aan het warmteleidingennet van Aardwarmte Vierpolders [link naar aardwarmtevierpolders.nl]. Zo kunnen we straks warmte aan de omliggende tuinbouwbedrijven leveren via de aardwarmte installatie én een deel via de biomassa installatie. We kunnen de warmtevoorziening van onze tuinbouwbedrijven hiermee verder verduurzamen van 70% naar 90% duurzame energie.

Doel
Ons doel is om met de biomassa installatie het aardgasverbruik verder te verminderen en te zorgen voor een meer duurzame verwarming van onze kassen. Op deze wijze kunnen we voor een groot deel in onze eigen energiebehoefte voorzien en worden we onafhankelijker van de aardgasmarkt. Als collectief van tuinders werkt Biomassa Vierpolders onafhankelijk en op eigen initiatief aan dit project. Wij streven naar een zorgvuldig proces en een veilig en verantwoord project. Hierbij willen wij in goed overleg gaan met de omgeving en zorgen dat het project zo goed mogelijk wordt ingepast in de omgeving.

Initiatiefnemers
Wij zijn 8 glastuinbouwondernemers uit Vierpolders die verschillende gewassen verbouwen: van tomaten tot aubergines en bloeiende en groentenplanten. Wij zijn al verenigd in Aardwarmte Vierpolders, waarin we met behulp van aardwarmte een groot deel van onze warmtevraag hebben verduurzaamd. Deze warmtevraag komt van het verwarmen van onze kassen om onze gewassen te kunnen verbouwen. Voor onze restvraag en het verbeteren van het rendement van de aardwarmte installatie kijken wij nu naar het toevoegen van een biomassa installatie (genaamd Biomassa Vierpolders).

Globe Plant

Naam: Globeplant
Teelt: Groenteplanten en bloeiende potplanten
m2: 47.000
Website

Island Plant

Naam: Islandplant BV
Teelt: Hortensia’s, Poinsettia’s, Hangplanten
m2: 50.000
Website

Timar BV

Naam: Timar BV
Teelt: Grove trostomaten
m2: 60.000

Kwekerij Nederpelt

Naam: Kwekerij Nederpelt BV
Teelt: Grove Trostomaten
m2: 19.500

Kwekerij Noordermeer

Naam: Kwekerij Noordermeer
Teelt: Cocktail trostomaten
m2: Hellevoetsluis 48.500 Vierpolders 30.700

Tabos Aubergine BV

Naam: Tabos Aubergine BV
Teelt : Aubergines
m2: 39.500

Tabos Eco BV

Naam: Tabos Eco BV
Teelt: Ecologische paprika’s en tomaten
m2: 42.500

Vitensa

Naam: Vitensa
Teelt: Snacktomaten
m2: 71.680
Website

Voort Brielle Kwekerij BV

Naam: Voort Brielle Kwekerij BV
Teelt: Trostomaten
m2: 80.790